Liten stund till bara

Så nu är snart min lilla permis över, har varit hemma i mer än 1 dygn nu, och jag har hunnit med en hel del. Haft en lyckad födelsedag med vänner och familj på besök. Dessutom har jag hunnit med att se 3 filmer. Alla dock inte lika bra men helt okay att fördriva tiden med. Dessutom köpte jag mig 4 nya filmer idag när jag var på macken och handlade cigg, det var iof inte meningen att det skulle handlas film men jag kunde inte motstå detta erbjudande, 4 filmer för 99kr. Jisses så glad jag blev, kan jag mer än säga att jag älskar film. Innan var mitt största intresse att samla på pocketböcker nu är det DVD som gäller. Börja komma upp i en del nu men jag har inte hunnit se alla men det är ett projekt som kommer startas så småningom.
Ja idag åker man tillbaka till PIVA i Karlskrona, känns bara så himla jobbigt. Trivs med att vara hemma i min lägenhet. Jag mår bra och allting fungerar. Jag har en medicin som funkar och den får jag varannnan tisdag i skinkan..hihi alltså jag får en injektion och jag hoppas att den medicinen kommer att bli den enda snarast. Dock vet jag inte om jag är så pigg på att lämna sömnmedicin bakom mig men visst jag kan väl prova men det är nog det jobbigaste. Jag får helt enkelt se vad den nya läkaren säger om allting, ska träffa henne imorgon och ha ett snack med henne. Hoppas att jag inte skriker på henne som jag gjorde med den förra läkaren. Jag var helt tokig när det gällde honom, kallade han för träsktroll och allt möjligt och nej jag är inte ledsen för att han flytta till kristianstad.
Om en timme kommer taxin och hämtar mig, nej jag vill inte tillbaka men det är lika bra att göra som de säger åka tillbaka och sen kanske få permis över helgen sen. Allting har ju gått bra och det funkar med allt så varför skulle jag inte få det??!! Piva sa att om allt funkar så ser personalen heller inge fel med att åka på helgperm. Gud så skönt det hade blivit, vara hemma en hel helg. Götta sig med film och sitta vid datorn. Kanske gå en promenad i skogen här bakom mitt. Bara njuta av den frihet man faktiskt kan ha. Om jag åker hem i helgen ska jag hem till far och Anne för att kika in huset, de håller ju på att renovera detta så jag måste ju se hur det blir.
Mamma är i Vetlanda i helgen på tatueringsmässa, hon skulle visst tatuera sig också. Jag måste också komma igång med den biten, kanske till nästa år det blir något nytt på min arm, pengar är liksom en bristvara just nu. Allting går nästan bara till mat och cigg. Och på tal om cigg...nu ska jag ut och ta mig en och sedan njuta av sista timmen hemma innan avfärd..

kram
ANKi

Födelsedag

Igår var det min födelsedag och jag fick ett break från avdelning PIVA under lite mer än 1 dygn, ja det var helt klart skönt kan jag säga.
Hinner bara skriva lite nu fortsätter sen. Ska ut på promenad med min kontaktperson här på boendet..

hörs sen

kram
ANKi

Hålla dörrarna på vid gavel..hmm

Det har jag blivit sagd till mig att jag ska göra, håll det på vid gavel, alltså inte dörrar och fönster utan att beakta mellanvården i blekinge. Jag har blivit tilldelad mig ett sk team om vad mellanvården ska göra för mig. Jag anser inte att de kan göra något men jag måste ha den kontakten. HMM det kommer inte alls att fungera och det sade jag till dom idag att denna kontakt är enbart för att folk har sagt till mig att det är så här det ska vara. Jag har inte gått med på något utan jag har blivit mig tilldelad dessa personer. Tänk det finns människor där ute som jättegärna skulle vilja ha kontakt med psyk men jag säger NEJ tack, har fått nog av den biten, alla dessa år i allmänpsyk samt åren i Växjö, jag har fått nog. Jag har suttit med mördare och mycket annat lustigt folk, inte för att jag har velat utan för att jag var tvungen till det. Fick jag någon behandling i Växjö?? Bortsett från missbruksgruppen..HMM NEJ. Det känns som om 1 ½ år av mitt liv har gått åt till absolut ingenting, hur ska jag kunna ha förtroende för psykiatrin när de vänt mig ryggen allt för många gånger. Nu är jag tvingad till att vara inlåst, dock med permisar men det har ändå tagit nästan 2månader. Jag känner människor som varit inlåsta i nästan 15år och är fortfarande bakom stängda dörrar. Vilken hjälp får alla dessa människor som bara är där för att det är satt ett LPT på dom?? Vi bara sitter av vår tid där i väntan på att förvaltningsrätten ska släppa på oss. Inga läkare gör ju det, de håller oss fall i fall vi skadar oss. Ibland helt utan grunder. Visst det finns personal som är väldigt duktiga på att sätta oss patienter i främsta rummet andra skiter fullständigt i oss. Och vi med en självskadeproblematik och en diagnos som säger mer om symtomen än om oss som individer. Hmm vi hamnar allt för ofta mellan stolarna och jag orkar inte med detta mera. Jag hatar när folk pratar över mitt huvud och det händer nästan dagligen. Jag får inte vara med och bestämma men ändå ska vi göra exakt det vi blir tillsagda att göra. Hot om indragna friförmåner och annat. OOO jag kan bli tokig på allt detta. Jag vill vara en fri ung kvinna med allt vad det innebär, jag vill inte vara bunden till psykiatrin längre. Jag har fått nog...FRI FRI FRI

kram
ANKi

sorry alla

Verkligen förlåt för att jag inte har skrivit men som sagt var är fortfarande inlagd på PIVA i karlskrona och där får man inte använda datan för sociala medier, endast för mail samt bankärenden. Och tyvärr har jag inte så värst många sådana, mail får jag knappt aldrig och bankärenden sköts av min gode man. Ja som sagt var inlagd fortfarande inne på min8e vecka där nu och det är först nu det börjar hända saker. Jag får komma hem nästan varje dag till mitt boende men det är långa resvägar och bara det tar en sådan himla tid. Läkaren inne på PIVA har ju knappast inte varit min favorit, han är mesig och vågar inte släppa på det som håller en inlåst. Jag har fått böna och be för att saker skall tas upp och jag har skrikit och gormat på honom att han ska få tummarna ur arslet och sätta fart på saker och ting och först nu händer det saker men nu ska han sluta och en annan läkare skall ta vid. Jag undrar hur detta kommer att gå men jag hoppas på det bästa och det är ju utskrivning så snarast jag bara kan. Nu ska jag vara hemma idag och imorgon och sen på onsdag kommer jag att ha nattperm till torsdagen, sen in till PIVA igen för samtal med läkare på fredag och förhoppningsvis helgperm till helgen. Jag är fortfarande ganska irreterad över att karlshamns avdelningen inte tar emot mig, de har alltså nekat mig vård sen den dagen det var tänkt att jag skulle flyttas över, allt detta pga det som hände julen 2009, visst det som hände var ganska allvarligt men jag fick "specialistvård" uppe i Växjö under mer ä'n 1½ år, sen kom jag hem och det bara dalade ner för mig, och sen som sagt inlagd igen och nu är det ett rent helvete att ta sig ut därifrån. Läkare vågar inte släppa lite på det som skulle behövas, de håller sig bakom lagar och paragrafer. Visst jag är inlagd på LPT men nu hoppas jag på ett öppet sådant eller inget alls. Jag hoppas hoppas!!!
Idag ska vi ha möte här på boendet, med boendet, mellanvården, PIVA, chefen och så jag. Hoppas att det också går bra för som sagt jag gillar inte att sitta i ett litet rum där det bara ska pratas om mig, jag kan bli så himla blyg och tycker bara att det är ganska irreterande, för allt som oftast är det ingen som lyssnar på vad jag har att säga men nu så kanske de gör det men vad det ska pratas om har jag ingen aning..bara det är fort avklarat.
Jag har också ringt till en journalist på aftonbladet med tanke på deras granskning av den svenska psykvården, jag vill få min röst hörd...kanske att jag orkar ta tag i det mera när jag är hemma på heltid..

Så nu har jag iaf fått skriva av mig lite...ni har fått en liten uppdatering om hur läget är...jag kanske skriver mera senare, nu ska jag röka och ta en kopp kaffe, sen är det dags att laga mat..

kram
ANKi

RSS 2.0