Måndag morgon

Ja då äntligen var det en ny vecka igen och vardagarna ska ta över helgen som varit. Jag tycker det är skönare med vardagar för då har man struktur på dagen och allting går som det ska (förhoppningsvis). Igår gjorde vi schema för hela veckan samt ett dagsschema för idag. Jag hoppas att det kommer gå bra med denna veckans schema för förra var inte toppen precis, vi glömde bort fredag-söndag och jag fick då klara mig utan schema. Oj OJ mycket schema var det idag...
Jag gick och lade mig redan vid halv 9 igår för jag tänkte att jag skulle ligga i sängen och kolla på TV men sömnen tog vid ganska snabbt och jag somnade under time out och vaknade vid 22 då det var nyheter, ingen idé att kolla på Wallander-filmen då inte. Och det har varit en helt ok natt, endast vaknat vid 2-3 tillfällen och bara hostat lite, vilket är tur för jag har så ont i mina revben att jag knappt kan röra mig i sängen.
Idag ska jag ha missbruksgrupp/återfallsprevention. Det var ju inget förra veckan för då var en av "ledarna" på skidsemester.
Ja jag hoppas ni alla får en bra dag...

kram
ANKi

Vaddå??

Tur att det finns människor som gör en glad. En människa som gjort mig glad idag är Gitte Pålsson från Malmö. Hon har släppt en ny skiva och hon kommer att skicka den till mig...Ja jippi! Tack Gitte!

kram
ANKi

Tjoho för att städa och tvätta

Det är söndag och jag bestämde förra helgen att jag skulle använda söndagen till att städa och tvätta och ack vad jag ångrar mig nu. Ögonen går i kors så trött är jag men vad ska man göra det enda är ju såklart att städa och tvätta. Men jag hoppas att det går snabbt och det gör det nog för jag har inte så stökigt på rummet förutom skrivbordet och jag har endast två tvättar kvar. Jag hoppas kunna titta på filmen Chicago idag också, bara ligga och slappa i sängen och se en bra film, kan det inte bli bättre en söndag. OOPs nu har jag gått från att känna att söndagen inte är så kul till att den kommer bli ganska trevlig, hmm jag hoppas att jag har rätt.
Jag går från det ena till det andra på en väldans kort tid men det är jag i ett nötskal. Jag kan liksom aldrig bestämma mig och tydligen är det något som vågen har väldigt svårt för.
Nu tänkte jag plocka lite på rummet och göra så att det blir ok att dammsuga och torka av lite.

kram
ANKi

Söndag morgon

Jaha, gud vad tiden den går. nu var det söndag igen. Jag undrar vart all tid tar vägen för rätt som det är så har en vecka gått igen. Man hinner knappt blinka förrän all tid bara försvinner och man ska börja om på en ny vecka. Men jag tycker det är skönare med vardagar för då är allt som vanligt, helger är så flummiga och man har inte samma struktur. Visserligen har jag lite att göra på helgerna men det är liksom inte samma sak ändå. Jo, vardagar är helt klart bättre.
Idag ska jag tvätta och städa rummet men jag kan inte börja med det än för än så länge sover alla andra här på Tallis, och som vanligt är jag den enda tjejen som är vaken. Jag sitter här nere och bloggar, tittar lite på MTV eller så läser jag lite. Det är iof ingen skillnad från vardag till helg på den punkten för jag stiger upp lika tidigt ändå, kan liksom inte sova så mycket längre. jag tänkte att jag kanske skulle sova lite längre idag för jag var uppe ända till 21:30 men jag sov inte mera för det.
Jag var aldrig inne på fejjan igår, orkade helt enkelt inte. Blev så himla sur på psykologen och var ganska ledsen efter samtalet med henne. Hon både förstår mig men samtidigt inte. Jag tror faktiskt inte jag vill ha flera samtal med henne för hon kan aldrig säga när vi ska ha dem och då kan det bara bli fel. Hon har liksom en grej kvar på utredningen och det är att hon ska ringa pappa och fråga hur jag var som barn och hon har haft mer än 2 veckor på sig och nu sade hon att hon KANSKE skulle ringa denna vecka men hon visste inte. Jag bad henne bara att utredningen skulle helst vara färdig innan vi har vårduppföljning, jag hoppas innerligen att hon är färdig tills dess.
Ja, vissa människor förvirrar en ganska mycket, men tydligen är det bara att bita ihop.

kram
ANKi

Mutad...på skoj

Jepp då har man blivit mutad av personalen. En räkmacka mot att vi kollar på melodifestivalen i kväll. Ja det ska väl gå inte för att jag kommer orka sitta uppe till klockan halv tio men jag ger det väl ett försök. Jag har inte varit uppe längre än till 21:15 och det har hänt en dag sedan jag flyttade hit till Tallis, jag är ingen kvällsmänniska längre utan mer en morgonmänniska. Ja ja någon ska väl vara det också.
Idag har jag kopplat in min DVD till Tv:n på rummet och har sett 2 program av Sally, kommer ni ihåg denna underbara bibliotekarie som vet att hon alltid vinner när hon slår vad...Hon är helt underbar. Sedan går hon in skor till sin pappa som han ska laga för han är en skomakare. Ja hon är knäpp på riktigt, hihi.
Annars så har jag inte gjort så mycket mer idag, jo jag har ju lagat mat och haft samtal med psykologen men det samtalet var inte så lyckat. jag vet inte än om jag vill fortsätta träffa henne, får diskutera det med mitt vårdlag nu i veckan, psykologen vet ju aldrig när hon kan.
jag får helt enkelt klara mig själv och sen får det vara kaos och jag får må dåligt. Orka liksom.

kram
ANKi

Lördag, tidig morgon

Nu var det lördag igen och jag har varit på Tallis i en vecka. Jag vaknar tidigt som vanligt och kan inte sova längre, visserligen så vaknade jag senare och gick upp vid halv 7 men det är ändå tidigt en lördag.
Idag ska jag laga mat, inget kul alls men jag måste. Visst jag får hjälp men jag ser inte fram emot detta ändå.
Orkar inte skriva mera nu men jag fortsätter senare.
kram
ANKi

Kaos i huvudet

Just nu är det många tankar som rör sig i min hjärna och jag kan inte riktigt sortera dem så det blir verkligen ett enda stort kaos. Jag känner mest för att hålla mig på rummet idag, anledningen vågar jag inte skriva men det finns en iallafall, ingen hemsk så men jag behöver det annars blir jag tokig.
Har varit på syterapi idag och jag var så himla trött att jag skulle ha kunnat somna där rakt upp och ner, istället så sade jag att jag kanske skulle somna i fläskpannkakan men det blev inte så det heller. Jag åt och sen fick jag sitta lite i allrummet för vi hade en snubbe här som installerade tv-apparater på våra rum, så nu sitter det en fin 22tums tv på väggen i rummet, det lär bara bli krångligt när jag ska koppla in DVD:N för den sitter så nära väggen att man måste lyfta upp den från stället som den sitter fast i, jaja dagens I-Landsproblem.
Annars idag har det inte hänt så mycket, det har varit ont om folk så lilla L har fått vara själv från klockan 07 till kl 15, men det fixade hon bara finfint.

Nu sitter jag här och är duktigt sugen på coca cola, det riktigt suger i hela magen men det blir så himla många trappor men det kan det nog vara värt. Yes box...Cola Zero, i´m coming...

kram
ANKi

ont ont

Gud vad jag har ont i mitt revben, jag hostade ju sönder det för ett tag sen och visst det har blivit bättre men jag har fortfarande ont när jag hostar och när jag ligger ner. Men som sagt det har blivit bättre. Hostan är väl det som inte villge med sig. Dessutom har jag fått astma nu me och jag röker och det gör ju inte saken så himla mycket bättre. Fast ni som röker vet att det bara inte är och sluta, jag kan inte sluta bara så där utan det krävs en hel del motivation från min sida och den har jag inte riktigt nu iallafall.

Igår kväll så plattade en personal mitt hår så nu har jag inga lockar kvar, visserligen lär de ju dyka upp direkt när jag duschar men just nu så är mitt lilla hår rakt. Det kanske inte ser så bra ut när man är van vid att se lockar men det är ändå skönt för det var helt rekt trots en natts sömn. Jag tycker det är underskattat att ha rakt hår men visst de som har rakt hår vill ju ha lockigt och tvärtom.

Jag längtar tills jag kommer in till stan för nu villjag verkligen shoppa loss, visst det hade varit skönt att inte ha nägra andra människor på stan samtidigt men det kan man ju inte bestämma. Men det skulla vaarit kul att vandra i affärer igen, har inte varit i stan på nästan 3 månader och jag gillar att gå i affärer bara jag vet vad jag vill ha. Men folket kan jag skippa det är inte lika roligt. Förhoppningsvis ska jag till stan på måndag om H är frisk, då ska jag ha social träning. Men men vi får se.

Klockan är nu snart halv sju och ingen annan tjej är vaken, som vanligt.

kram
ANKi

Jaha det räckte inte

Det räckte visst inte med aktiviteterna som gjordes i November hos arbetsterapeuten, nu ska jag laga lunch nästa fredag. Det kommer att serveras pasta+någon sås och sallad. Jag ser inte fram emot detta men för att jag ska få den hjälp jag behöver sen så måste jag nog göra det.
Pratade också med M och L innan, litet teammöte som dom sa. Jag ska ju flytta hemåt snart men jag vill inte bo i sölvesborg utan hade mer tänkt mig någonstans i karlshamn. Lite större och närmare vissa människor.
Annars nu så händer det inte så mycket men jag hoppas att det ska bli mera sen. Jag ska ju ha samtal med psykolog och ESL in på schemat igen. Men när det blir vet jag inte för L har inte satt några tider för min ESL och psykologen kommer hit på lördag för att prata med mig, hon skulle ändå ut hit till Tallis i ett annat ärende så då tog hon mig också.
Jag saknar vissa människor uppe på 59an. Viss personal och såklart några patienter. Men det är bättre att vara här det är liksom lite mer på mina villkor och jag får ju den hjälp jag behöver i vissa moment. Nu är det närmast kvällsmat som står på schemat sen ska jag städa toaletterna men de stöttar personalen mig med så det ska nog gå bra, bara jag kommer igång så blir allting helt ok.
Längtar tills i sommar, sweden rock och bröllop. JIPPI!

kram
ANKi

Inget är som väntans tider

Ja då sitter man och väntar på att arbetsterapeuten ska komma, hon kommer vid 15. Vad vi ska snacka om vet jag inte det lär väl bli en överraskning. Men iallafall så kommer hon hit.
Nu har vi fått våra tv-appparater men tyvärr ingen som kan installera dom än och ingen som kan sätta upp dem på väggen och jag är absolut inte teknisk. Jag väntar hellre.

Hoppas att allt är bra med er där ute, här i växjö blåser det kallt och det suger verkligen att vara ute och röka.

kram
ANKi

Ny dag

Ja idag var det samma visa igen, jag vaknar tidigt och kan inte sova om morgnarna. Alltså jag är uppe i ottan varje dag. Inte alls kul när man vet att man kan sova till klockan 8. Idag ska personal på handledning och jag hoppas på att psykologen kommer ut hit idag men det var inte säkert annars kommer hon på lördag.
Annars idag händer det inte så mycket, vi ska få in Tv på rummen här och då kan jag koppla in min DVD och då blir det Sally för hela slanten. Jo, arbetsterapeuten kmmer också idag, vad vi ska prata om vet jag inte men jag är inte färdig med AMPS-utredningen än.
Nu är det dags fär frukost så jag får väl dra mig ut i köket...

kram
ANKi

Ingen bra dag

Idag är det en dag som jag ägnar mig åt kraftig tankeverksamhet. Det är rena rama kaoset i min hjärna, jag får liksom inte bukt med alla tankar och det mesta känns ganska jobbigt. Jag önskar så att det hade varit ordning och reda i hjärnan men nu är det inte det. Jag orkar inte dra upp alla de där hemska tankarna för jag vill inte göra någon orolig för det gynnar ingen så jag håller det mesta för mig själv. Jag biter ihop trots att jag inte får det för personalen men jag har ingen annan strategi just nu, jag ser det som så att jag bara måste orka mig igenom denna dag så att jag kan gå och lägga mig sen. Det blir väl en hel del tid framför datorn för att få tiden att gå men det är ett bra tidsfördriv när man vill vara bland andra men ändå vara själv.

En sak som stör mig är att jag inte kan koppla in msn, och jag som hade sett fram emot att få prata lite mer med annat folk så nu får det räcka med att jag sitter vid facebook många timmar om dagen. Men visst det kan vara ganska kul det med.

Jag har varit i varmvatten bassängen idag och haft vattengympa med en annan tjej och sjukgymnasten. Det gick helt utmärkt att röra sig i vattnet med min onda fot. Visserligen har jag gansk ont nu i min stackars fot men de går väl över snart.

Nej nu ska jag ner och ta en cigg för att sedan fundera över vad som ska intas till kvällsmat...

kram
ANKi

Host host

Varför ska jag hosta varje gång jag vaknar om natten. Det är ett störmoment, och dessutom har jag ju fått en spricka i mitt revben så det gör ju ont att hosta.
Blev lite obekvämt igår kväll här. Bråk om ett litet smörpaket, men men det var ju igår det.
Jag gick och lade mig ganska tidigt, redan vid halv nio. Jag var så himla trött att sängen lockade alldeles för mycket.
Fick också reda på när pappa och Anne ska gifta sig, det blir den 22e Juli, härligt med sommarbröllop.
Nu sitter jag och dricker kaffe, ska snart upp på rummet för att kolla in fejjan.

kram
ANKi

Arg eller vad jag nu är

Sitter här vid min dator och vet inte vad jag ska göra av alla känslor. Mycket som pågår i min hjärna just nu. Men jag vill så gärna flytta härifrån nu på en gång, hem till blekinge och alla vänner och familjen. Kanske skaffa sig en liten vovve.
Men vad ska man göra med alla känslor som finns i min hjärna just nu. Jag önskar att jag kanske hade ordning på kaoset som jag brukar ha men det är ju inte så lätt. Det är inte ordning och reda men jag vill ha det. Önskan vill bli av.
Jag är så arg på en person, det är nog bäst att jag är där jag sitter nu, hmmm jag talar i gåtor men det är ju det jag är bra på..
kram
ANKi

Puh och blä lite grann

Just nu är det puh, blä och suck. Jag kan inte riktigt säga varför det är så men just nu är det så. Jag kommer nog att spendera mycket av tiden här uppe på rummt med min dator i kväll.

Men visst det har hänt en rolig sak i dag också, jag läste helt plötsligt på facebook att min pappa har friat till sin sambo. Herregud vad roligt säger jag. Då blir det bröllop snart jippi.

Men som sagt lite pustar idag. Har märkt att mitt humör växlar ganska fort det är liksom inte jämt under dagen. Ena stunden kan jag må ganska bra och för att sedan i nästa må skitkasst. Jag vet inte om jag ska ta upp det med doktorn på ronden på torsdag.

Jag är ju som sagt var "nollad" nu, friheten bara kommer till mig så där. Jag mår bättre om jag får klara mig så mycket själv som jag bara kan. Det var så instängt uppe på 59an och jag mår inte bra av det. Det man gjorde där uppe var att gå från en fåtölj till rastgården för att röka och sen in igen. Inget stimuli för fem öre. Så det är helt klart bättre här ute på Tallis.
Jag hoppas att jag ska få åka på en behandlningsresa till blekinge snart, kanske hem till morfar på besök. Vi får se jag har inte fått svar från dom ännu. För än så länge har jag ingenstans att åka på perm till. Jag ska ju snart tillbaka till blekinge, visserligen inte än på några månader men jag längtar dit.

Nu snart är det kvällsmat, undra vad jag ska få i mig för något. Kanske ett ägg eller 2.  skriver senare om hur jag har det....tråkigt men sant..

kram

ANKi

Vad har hänt??

Hanna, din blogg är avslutad..finns det någon ny?? Blir ju orolig!
kram
ANKi

Baddräkt inhandlad

Så nu kan jag gå och bada imorgon, blev en svart baddräkt från stadium, inge speciell men helt ok ändå. Jag kommer att använda den iaf.
Har precis ätit lunch och nu sitter jag på rummet med min kära dator. Att det kan vara så skönt att få vara på fejjan igen och prata med vanligt folk (vad man nu kan kalla vanligt) men iaf, jag har lite kontakt med omvärlden och med alla nära och kära från lister och andra i hemtrakterna.
Snart ska vi få besök här på Tallis, det är en kvinna som kommer att bli vår sköterska här ute. Hoppas att hon är trevlig men man vet ju aldrig, L sade att hon var det iaf.
Nej nu tänker jag läsa lite andra bloggar och uppdatera mig...

kram
ANKi

Ny dag nya möjligheter

Ja då var det åter en ny dag och jag har sovit en hel kvart längre än vanligt, var nere vid 06:35 på nedervåningen.
Idag ska det handlas en baddräkt så att jag kan va på träningen imorgon utan att tycka det är pinsamt med alla skador, ja ni kanske förstår vad jag menar.
Igår var jag flitig och följde mitt schema till punkt och pricka, kan inte bli bättre.
Detta var en kort sammanfattning över dagen och gårdagen, allt flyter på som det ska.

Nu är det kaffe som gäller och sen börjar dagen på riktigt..

kram
ANKi

Äntligen!!!

Äntligen kan jag sitta på mitt rum och vid min dator och surfa och blogga och sitta vid fejjan och lägga upp bilder och jag är så glad...

Nu ska jag städa toaletterna..

kram
ANKi

Humöret pendlar

Just nu pendlar mitt humör ganska mycket, jag kan gå från att vara ganska pigg för att sedan snabbt bli ledsen. Jag vet inte varför det är så men jag hoppas det blir bättre på den biten sedan. Jag trivs här ute på Tallis, funkar hur bra som helst med de andra tjejerna, visserligen saknar jag vissa uppe på 59an men det är ändå bättre att vara här.
Idag har jag varit på CityGross med L och handlat, det blev en hel del kassar men det gick snabbt och allt var avklarat på ungefär en timme. Imorgon ska jag till Grand Samarkand för att inhandla badkläder, detta för att jag ska börja på bassängträning på onsdag borta på rehab.

Tydligen ska det börja en sköterska här ute som kommer att vara här ca 30%. Vem det är vet jag inte men L sade att hon var trevlig. Så imorgon kommer hon hit för att hälsa på oss och se hur vi har det.

Jag kom att tänka på det att min blogg känns ganska B. Jag vet inte alltid vad jag ska skriva om och ofta blir det att jag skriver om hur det är på Tallis och vad som händer med mig, kanske inte alltid så kul att läsa men det är skönt att få skriva av sig. Men jag hoppas att jag kan fortsätta att skriva om samma saker som jag gjort innan...???? Kan jag det???

Nu ska jag snart städa toaletterna och sen blir det väl häng med K framför TV:n...

kram
ANKi

Redan vaken

Yepp då var man uppe i ottan igen. Sitter med en kopp kaffe och njuter av den sk friheten...
kram
ANKi

Tack alla

Ville bara tacka för fina kommentarer och det känns skönt att höra att ni tänker på mig!

kram
ANKi

Varför är man trött när man är pigg??

Ja varför är det så?? Det kan nog bero på att jag stiger upp vid 5 varje morgon och vilar inte under dagen. Vid 20 är jag så trött att jag inte kan hålla ögonen öppna. Igår kväll tänkte jag att om jag är uppe lite längre så kanske jag sover lite längre också men ack så var ej fallet. Puh för att vakna i ottan.

Så nu har jag sagt hejdå till K från 59an. Hon var här och lämnade medicin idag och sen satte vi oss ner och pratade lite. Hon är en underbar människa och jag kommer verkligen att sakna henne. Men livet går vidare och jag ska arbeta mig ut från SSS i Växjö.

Nu ska jag ta mig en kopp kafe för att se om ögonen lyckas hålla sig uppe ett tag till..

kram
ANKi

Så kul..

Det är verkligen så kul att äntligen vara tillbaka med bloggandet o så. Jag har ju som sagt mått piss ett ganska bra tag men nu så har det äntligen vänt och jag känner mig bättre än vanligt. Hade ju som sagt vårdkonferens i torsdags då de kom fram till en 12veckors planering för min del. Jag ska jobba med min vikt, ska gå bassängträning borta på rehab, visserligen inte bara för vikten men också för min stackars lilla fot. Sen ska jag arbeta med något som heter ESL- ett självständigt liv, samtal om relationer med H, Återfallsprevention med A och S, Sen hoppas jag också att jag kan komma igång och jobba på bibbaln igen men när det blir vet jag inte kan ju inte på måndagar längre.
Idag håller jag på att tvätta och ska fixa lite på mitt nya rum så att det blir lite hemtrevligt där också. Jag hade det så mysigt i mitt förra rum men detta rummet ska bli minst lika trevligt.
Fortfarande så hostar jag som bara den men jag hoppas att det snart ska bli bättre, har ju fått astma ovan på allting.
Men gud så skönt det är att vara tillbaka igen, allting ska nu bli som vanligt och jag mår bra och det var verkligen ett tag sen jag kände så här, tyvärr har jag fortfarande övervakningsgrad 1, vilket betyder att de kollar till mig lite då och då. Men på Torsdag får allt M plocka bort det så att jag kan börja få tillbaka mina frigångar och stadspermar och allt det som jag hade innan.
Snart är det dags för lunch och det ska bli Tacopaj idag, riktigt gott och underbart att få slippa sjukhusmaten.
Nu så...
kramar till er alla
ANKi

Jag är tillbaka!!!

Så nu ska det bli reda på saker och ting igen. Jag är tillbaka på Tallis efter att ha varit lite mer än en månad på AVD 59. Jag mådde skit och har varit praktiskt taget instängd i mer än en månad. Men nu är det helt ok igen. Jag kom till 59an i början på januari och har varit där fram tills igår då jag kom tillbaka till Tallis igen. Unde min tid på avdelningen hade jag vak med tanke på de jobbiga tankar som befannn sig i mitt huvud. Men det vände snabbt efter att vi hade haft vårdkonferens i torsdags. Mitt mående kan som sagt var vända ganska snabbt bara de har ngt att komma med. Och det hade de nu.
Anledningen till att jag inte skrev så mycket i december var för att jag bröt fotleden och började må sämre igen. Men nu håller min fot på att läka och jag jobbar mig framåt igen. I slutet på mars ska vi ha vårduppföljning med mitt hemlandsting och hemkommun. Jag hoppas då på ett genombrott som snart kan få mig att få vända hemåt till Blekinge igen.
Jag har kommit ifrån lite med detta med att blogga men jag hoppas att jag snart ska komma in i det igen så att allting blir som vanligt igen.
Nu ska jag se vad mina bloggpolare har skrivit och sen får jag väl berätta för dem igen att jag är tillbaka...

kram
ANKi

RSS 2.0