Så var det snart måndag igen

Veckorna de bara drar iväg tycker jag. Just nu drar stormen in över sverige och det känns bäst att hålla sig inomhus. Har i dagarna mått kasst och varit hängig, svullnaden på hals/nacke vill inte ge med sig så det blir bäst att åka in till vårdcentralen imorgon. Vet ej ännu vad det kan bero på men inget allvarligt iallafall. Sen imorgon kommer också chefen hit och vi ska diskutera om kontaktperson. Jag hoppas att jag snart kan få en så att jag kan komma ut och hitta på saker. Just nu vill jag mest bara vara hemma och ta det lugnt. Borta bra men hemma bäst säger de ju och det stämmer ganska bra iaf i mitt fall. Snart är det dags för mig att ha min första föreläsning/föredrag. Det kommer att hållas på AC här i stan för vissa personer inom omsorgen. Ska skickas ut inbjudan till dessa osv. Hoppas att det kommer att gå bra. Nu ska jag snart ta min bok igen och lägga mig i sängen, ute låter det verkligen som en hel orkan och lamporna blinkar till ibland. Ha det nice kram ANKi

Öm och klen

Nu ligger jag i sängen och tycker synd om mig själv! Feber och har ont lite varstans! Att detta kommer nu var väl inget men det är ju så att jag hatar att vara sjuk och att ha ont! Annars så händer det inte mycket just nu! Imorgon får man väl ta och vila upp sig, läsa lite som vanligt! Nu hoppas jag på att sömnen ska komma för jag är väldans trött!
Kram

Natten har alltid varit värst

Natten har aldrig varit min tid på dygnet! jag är en morgonmänniska!!! Nu när jag ligger här och funderar över livet i allmänhet. Då kommer jobbiga tankar och jag börjar alltid skriva ner dem för att få dem ur mig! Jag är glad och tacksam för mycket, att jag har folk omkring mig som bryr sig, att jag har min familj och andra betydelsefulla personer! att jag idag är ganska stolt över mig själv är ett stort framsteg. Snart drar jag ju igång med min föreläsning som heter " mitt liv som Angelica " hoppas att den lockar folk! Där lät jag girig men visst vill man ha folk på sina föreläsningar! Nej nu drar det i ögonen! Måååste sova!!
Kram
Anki

Huvudet ner och fötterna upp!

Ja det där med att ha huvudet höggt och fötterna ner passar inte mig idag! Jag blev arg på personal och sen blev jag arg på mig själv! Städa fick bli botet! Plockade undan i lägenheten och fick upp stakarna! Men jag har grubblat idag och grubbla är inte bra i alla lägen men jag fick svar på mina funderingar! nu så väntar sängen och lite sömn! Kanske en fimp innan!!
Kram

Vad finns det som jag kan göra??

Min vän min vän! Alla de dagar som du stått ut! Jag önskar så att det funnits något som jag kan göra för dig. Du är min enda sanna vän, du vet allt om mig och jag vet nästan lika mycket om dig! Jag vet att du har det fruktansvärt jobbigt och jag vill finnas där för dig! Och det gör jag ska du veta, det är bara att lyfta luren så finns jag där! Vi är många som bryr sig om dig och vill ditt bästa. Så snälla ge inte upp! Du är värd att ha det bra din tid är också här!
Kram din vän Angelica

Föreläsning

Snart är det dags för mig att dra igång med föreläsningar igen! Först så kommer jag ha en för diverse chefer inom kommunen och sen ska det utvecklas därifrån. Som tur är får jag hjälp från dom på AC och det behövs för efter första gången så kan det ju bara bli bättre. Vi får ju se om intresset finns där och vilka som kan tänkas lyssna på detta och få ut något av det?? Vilka jag ska rikta in mig på osv! Det går framåt med andra ord och jag vill verkligen detta.
Nu i kväll ska jag på bio med min kontaktperson här på boendet! Mysigt och trevligt.
Kram
Angelica

Gamla dikter från tiden på PIVA 2011

En underlig flicka står vid vägens kant hon undrar varför livet är så brant Små folk viskar i hennes öra om bara någon annan kunde höra. Det underliga med denna flicka är att hon endast lever i sig egen sfär Hon önskar att när hon räknat till tre att det kommer en flygande fe En fe där alla önskningar slår in och att hon blev sin egen min. Ett hjärta som slår av ångest i ett det är inte underligt att hon saknar vett Vett i att vara den hon faktiskt är istället för att bara vara till besvär Ve och fasa, det var som när hon tände en brasa De folk som viskar i hennes öra snälla låt dem inte störa Hoppet som sakta släcks Hon vill bara vara puts väck. Jag vill så väl och jag har mina skäl Att under årens lopp så har det bara blivit en flopp De säger att de vet men allting är en enda smet Man vankar av och an och det själsliga fylls i en spann Hinkvis av tankar som mal man sjunker allt längre ner i en dal Att resa sig opp krävs mer än ett hopp Man finns och är men herregud vad det tär Att avsluta sina dagar det är inte vad de behagar Men hur ska jag kunna vara den jag är när det mesta då blir till besvär. Så olik den jag är så lik är jag den jag var Med livet som insats lever jag och ingen nöd jag får Det som kallas livet har jag tappat och lär aldrig få det åter När jag tänker på den andra världen så önskar jag så att jag vore där Få vara fri, ha en hel själ Harmonisk och glad Jag önskar så att jag vore där Inget kommer bli sig likt så varför inte låta mig gå och ge mig hopp som få. OH vilket tjat om allt detta skit Jag har verkligen gått på en nit Att sitta ner och grubbla gör att problemen blir det dubbla Men vad gör man inte för att få ro när problemen de bara gro De sitter fast i mitt sinne och påverkar genast mitt minne Minnen från svunna tider gör så att man verkligen lider Att ta ett blad och skära är alltid så himla nära Det gör ont i hela mig och jag kan inte säga nej Himmel och pannkaka de säger att jag måste rannsaka Men då står jag där ensam kvar med grubbel och tankar och utan svar Inget illa ment men jag tror verkligen att det är försent. Dessa är några av de dikter jag skrev när jag mådde som sämst inne på PIVA, jag hade inte hittat mig själv och hade ständig ångest och tankar på att skada mig själv. Jag led av diverse demoner inuti mig men jag fann ljuset igen och jag hittade mig själv, tack och lov för det. Jag kan idag se tillbaka på detta ed glädje för jag vet hur det är att må riktigt kasst och jag vet också att man kan ta sig upp ur allt det mörka. Men det är ju det att det tar tid ibland ganska lång tid och då måste man ha tålamod. Men är du i en sådan sits att du överväger att skada dig eller något annat destruktivt, stanna upp! Våga stanna i det där hemska för någon dag hittar du ljuset igen. kram Angelica

Tacksam för att jag lever!

Idag slog det mig hur tacksam jag är för att jag lever och mår hyfsat bra! Visst jag har varit i botten men jag har rest mig igen och klättrar fortfarande uppåt! Allt detta med att åka in på Psyk hela tiden det funkar inte! Det är därute som jag blir frisk, visst i några dagar så kan det funka med lite hjälp av Piva men aldrig i flera månader! Jag ska ju fungera ute me inne på en avdelning så blir det bara rubbat till slut en falsk trygghet!
Nu vill jag leva igen och jag hoppas att jag får det!
Kram

Kan inte sova och då är det grubbleri för hela slanten

Ja här ligger man i sängen och smider planer till ett bättre liv! Vad ska man göra för att bejaka det som är bra? Hur ska man underhålla detta! Jag går på så mycket aa-möten jag bara kan för att hålla mig sprit och drogfri och det funkar på mig! Jag mår bra efter dessa möten och det ger mig något att jobba med. Annars tar jag ofta till en bok och vem det är det beror helt på humöret. Men dessa saker behöver jag för att må bra! Är också inne på att börja föreläsa igen. Något som jag verkligen gillade för det gav mig något och det gav dem som lyssnade helt andra vinklar. Jag var också relativt duktig på det också, så kanske det blir ut igen med detta. Nej nu kom verkligen tröttheten så det är väl dags för mig att sova!
Kram

Trygghet

Detta är ett viktigt ämne för mig för om jag inte är trygg så mår jag inte bra. Det främsta är trygghet med mig själv och sen tryggheten jag känner med andra. Vilka jag kan anförtro mig åt! Jag har vissa som vet allt om mig och det är tryggt sen har jag tappat några vänner på vägen som jag önskar att jag får tillbaka! Men precis som mycket annat så kommer det nya vänner! Jag får bara ha tålamod att de ska dyka upp! Idag är det ganska ok med mig, livet går sakta men säkert framåt och jag växer ihop som människa. Det tar ju några år att ta sig tillbaka till det som en gång var och ända vägen dit kommer jag nog inte men en bra bit kommer jag säkert! Nu ska jag snart åka och handla! kanske det blir något gott till kvällens mys med en bra bok!
Kram

För det mesta

Just nu pendlar mitt mående ganska mycket. Ibland vill jag göra saker och ibland vill jag bara dra täcket över huvudet och fortsätta att sova. Nu i några dagar har jag varit lite mulen, vill inget och orkar inget. Jag hade önskat att mitt mående skulle vara på topp jämt men så är det ju inte för någon. Men som sagt just nu är jag lite nere och vill bara vara kvar i sängen! Jag har inte så många vänner här nere utan de flesta är utspridda över Sverige, det hade varit skönt att ha några till för ibland är jag ganska ensam och har inte så mycket att göra. Men det är kanske för mycket begärt?? Jag vill att livet ska leka och att jag ska få må bra för det mesta! Men men det är väl så att man ska lära sig stå ut i alla lägen och man får väl ibland ta tjuren i hornen och fixa detta!

Virrigt värre

Denna dagen har varit ganska mycket upp och ner! Mådde väldigt bra hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen men när jag kom hem från far så vände allt! Hur kan detta komma sig? Jag har mått bra alla andra dagar men nu så svänger det, jag vill inte grubbla för mycket omkring det men livet är ju så ups and downs liksom och det är nog bara så att ta en stund i taget och gå vidare. Inte lägga ner allt för stor möda på att bena upp allt utan ta lite i taget. Nu är jag precis hemkommen och tänkte läsa lite innan sömnen kommer, just nu läser jag Hypnotisören, den som ska komma som svensk film. Tänkte att de flesta talar gott om författaren Kepler och jag ville gärna läsa något av honom! Än så länge faller den mig helt i smaken!!
God natt
Kram
Anki

Jag mår toppen!

Det är såå skönt att må bra och ha någon slags harmoni inom mig! Jag lever så gott jag kan i nuet och jag är glad över att jag inte trevar omkring i mörker längre! Jag trodde aldrig att denna dag skulle komma och att jag äntligen skulle få må bra! Att den kom gör ju saken bara bättre! Nu ligger jag här i min säng och bara myser! I kväll åker jag till Bromölla på möte, ett relativt nytt inslag i mitt liv som bars gör mig gott. Imorgon ska jag hem till far på middag och på söndag blir det teater i nogersund! Bara roliga saker i helgen.
Kram
ANKi

Min röst, hur viktig är den??

Jag har nu tagit kontakt med tidningen angående min tid inom psykiatrin. Jag vill visa och berätta om hur det är att vara inlagd. Jag berättade i korta drag min historia om självskador och hur det är att vara patient och vad som faktiskt händer bakom dom där dörrarna! Jag vill att folk ska veta! Dessutom nu när Blekinge ska dra in x antal tjänster inom psykiatrin i hela länet! Det är under all kritik som det är nu hur kommer det då bli när dessa tjänster försvinner? Hur kommer det bli för de patienter som söker vård, för ju mindre personal det finns desto mindre platser finns det. Dessutom kommer jag också berätta om hur Karlshamns avdelningen vägrade ta emot mig som patient! Ja mycket kommer att tas upp och frågan är bara vilken debatt det kommer att bli! Hoppas på en del gensvar!
Kram
ANKi

Natten kan skrämma

Ja nu ligger man här och natten nalkas! Jag är kanske inte direkt rädd för natten men jag har respekt för den! För när jag väl sover då sover jag men det är det innan det faller in! Jag kan bli rädd för att jag inte kan somna och kanske vaknar jag till en kass dag men så kan jag ju heller inte tänka! Innan sov jag så gott men nu tar det ett tag innan jag somnar! Hoppas att det ändrar sig till det bästa?! Helger är ganska tråkiga och jag vill bara att de ska vara över!
Nu väntar en natt men jag ligger med myrkrypningar! Hoppas den artar sig iaf! Kram Anki

Vad som är rätt för mig kanske inte är rätt för dig

Vill först bara skriva ner att jag nu äntligen är en fri kvinna sedan i måndags, inget LPT på mig eller något sådant. Klockan 14.30 i måndags skrev min läkare inne på PIVA av mitt LPT och för det är jag väldans glad. Jag har kämpat mig till denna frihet och jag var värd att få den också. Men hur har jag gjort? Ja frågan ställer jag mig själv också men det som fick mig att ta det där sista steget var att jag helt sonika bestämde mig för att inte skada mig mera. Jag mår verkligen inte bra av detta och jag vet hur jag mådde efter sista gången, fy bubblan för det kan jag bara säga. Jag hade sådan ångest och var fylld med skam och skuldkänslor. Jag vill inte må så mer gånger. Men jag anser att jag har kommit en bit på väg när jag känner som jag gör. Innan hade jag ingen direkt ångest över att jag skadade mig, jag bara gjorde det gång på gång. Men nu så är det slut med det. Visst jag har dagar då jag helst av allt skulle vilja dra täcket över huvudet och bara somna igen men jag måste göra ett aktivit val och det är att göra saker om det så bara är att jag ska diska men det måste finnas något på schemat just den dagen, eller ja varför inte ta och läs en bra bok som kan få dig på bättre humör. Jag gick i DBT för många år sedan men vissa av de bitarna sitter fortfarande kvar, hur jag ska göra för att stå ut i känslan och hur jag ska vara i mina relationer. Tyvärr kunde jag inte gå kvar i min grupp men den hjälpte mig iallfall lite som jag kan se det idag. Nu har jag ingen direkt kontakt med Psyk men det är för att jag gjort det valet, jag orkar inte ha med dom att göra just nu. Jag vill vara min egen. Jag har min sysselsättning några dagar i veckan och jag gör andra saker som får mig att må bra och det kommer jag fortsätta med. tack Andreas för infot kring din app..den verkar vara väl gjord och jag ska ha den i mitt minne om jag vet någon som skulle behöva den. Kanske jag själv också fixar den.. ha de vänner kram ANKi
RSS 2.0