Sol ute

Ja då var det torsdag. Jag får väl medge att dagarna har gått relativt snabbt, fast lite snabbare hade ju inte varit fel. Idag ska jag träffa en kompis, snacka lite skit och bara umgås! Det var ett tag sen vi sågs så det ska bli kul. Väntar också på att min terapeut ska ringa.
Imorgon ska jag ha utskrivningssamtal, dock åker jag inte förräns måndag men då åker vi redan vid åtta på morgonen. Längtar dit redan nu. Nej nu ska jag skriva struktur och ladda telefonen.
Kram

Denna dag: check✌

Så snart har denna dagen också gått. Härligt att känna att man fixat den också! Livet här inne är ju inte det optimala, jag tror också att man automatiskt blir sjukare av att vara inlagd en längre tid, visst i det akuta skedet är det bra att det finns ställen som detta men inte just nu i mitt fall! Jag behöver vara ute i det friska för att känna mig hel. Visserligen är jag ju på ett behandlingshem men de arbetar också med det friska. Jag tror verkligen att de kan hjälpa mig i det långa loppet och jag kommer kämpa för att det ska bli bra!
Nej nu tänker jag lyssna på konserten på P3, radion är min vän just nu!
Kram och natti på er

Tack

Fick ett litet sms från min terapeut, så glad jag blev! Någon som verkligen tänker på mig!
Träffat en kompis idag, vi var och fikade i cafeterian, snackade lite skit! Härligt. Varit uppe på röntgen och vad kan jag säga? Allt är som det varit de senaste sju veckorna! Och ont har jag. Men jag kan också säga att jag varit skadefri i sju veckor också!! Nu är det till att fortsätta kämpa, så att jag verkligen kan börja med behandlingen nere på Finjagården. Jag vill bli bra!! Jag vill leva!!
Kram

Äntligen kväll

Oh härligt äntligen kväll! Äntligen kan jag börja koppla av och se fram emot att natten kan bli god. Jag har tur eftersom oftast så är natten något som jag kan längta efter, sömnen delar jag med glädje. Jag har alltid haft den som en sak som jag kan koppla av med. Så just nu är natten något jag längtar efter.
Ringde till villan innan och det var ingen speciell som jobbade. Får ringa dit imorgon på dagen istället då jobbar någon som jag har förtroende för och då kan jag lägga upp en struktur för hur jag ska klara av kvällen.

Annars så har det varit en tuff dag, mycket ångest och mycket självskadetankar, men som sagt var en tanke är bara en tanke och ingen handling! Men jag är stolt över mig själv som återigen klarat av ytterligare en dag på Piva!
Kram på er!!

Ångesten biter sig fast, men jag håller den på avstånd

Nu sitter jag här på piva med tårar i ögonen, vill så gärna vara på Finjagården. Jag räknar ner dagarna tills jag ska åka tillbaka. När jag är här försöker jag att bara vara här och nu, allt för att jag inte ska känna hur långt det är dit jag vill nå.
Jag har drömmar och mål men dom är svåra att skriva ner, allting verkar vara så långt borta. Hur ska jag veta nu vad jag vill göra om några år. Men jag har det i hemuppgift till nästa session att skriva ner mina drömmar och mina mål dels inför att kontrakt ska skrivas i min DBT och jag tror också för att jag ska ha mål att se fram emot.'
 

Hur ska jag nu klara av att vara här denna vecka utan att få mina känslor och tankar att ta över fullständigt??
Det är ju att följa min struktur dagligen, se möjligheterna här och inte tvärtom.
Ångesten har ju ett grepp om mig på detta ställe men den ska inte få äta upp mig, men kämpa inte emot, det är tillåtet att få känna också även om den gör dig rädd...
 
Jag är här och nu, jag observerar och beskriver, dömer inte, gör en sak i taget jag gör det effektivt och framförallt jag deltar i livet.
 
kram
 

Tomt

Snart dags för kvällsmat! Ligger lite före i strukturen idag! Redan gjort två hemuppgifter och det kändes bra. Nu håller jag mig sysselsatt med min iPhone eftersom jag har en massa jobbiga tankar. Efter maten går jag in i duschen och låter det kalla vattnet få mig att fokusera på annat än den jävla ångesten. Imorgon ska jag träffa en vän, vi ska upp till cafeterian och dricka lite kaffe och kanske det blir en liten kaka med! Sen på torsdag ska jag träffa en annan kompis, allt för att få tiden att gå här! Men nu måste jag minska på mitt tidsfönster och fokusera på hur jag ska klara av denna kvällen!
Kram

På Piva!

Så då har man kommit hit. Ville ju inte hit mera men nu så är man tvingad till att vara här. Iaf denna veckan sen så ska man slippa skiten är det sagt. Frågan är om jag ska tro på det eller inte, svårt att veta vilket. Så fort jag satte min fot här så blev det jobbigt, alla skadetankar kom fram och genast började jag leta saker som jag kunde göra mig illa på. Det är grymt jobbigt när det blir så, här har man varit på Finjagården och inte haft dom tankarna för att sedan komma hit och de kommer direkt. I kväll har jag verkligen fått träna på mina färdigheter, även om det fortfarande känns jobbigt så kommer jag nog fixa denna kvällen med! Visst kan det få vara jobbigt bara jag inte går från tanke till handling! Det gäller bara att stå ut i det svåra och fixa det. Har ju min struktur som jag ska följa och än så länge så funkar den. Har gjort mina hemuppgifter för dagen och skrivit veckokortet, reflektioner och Fht uppgiften! Nu hade jag tänkt mig ringa villan och berätta hur det går för mig! Så!!
Kram och natti
Angelica

Piva en sista gång, hoppas jag?!!!?!!

Imorgon bär det av mot Karlskrona och Piva! Vill inte dit men jag måste, behandlingsplanen måste följas säger dom. Nu hoppas jag verkligen att det är sista gången jag är där, vill ju hellre vara på Finjagården då det funkat bättre än vad jag trodde från början. Jag har helt enkelt kommit in i det igen och håller på med dbt och ska snart hoppas jag börja med lite annat. Nu kan jag också säga att jag har varit skadefri i lite mer än sex veckor nu och jag är grymt stolt över mig själv. Trodde inte riktigt på mig själv men nu har jag funnit styrkan att jag vet att jag kan fixa detta! Nu börjar jag bli lite smått trött och tänkte ta min nattmedicin och sen gå och nana kudden!
Kram på er! Skriver jag inte nu på ett tag så vet ni att just då kanske jag inte kan skriva eftersom jag är på Piva!

Möjligt!

Det var en tjej här på Finjagården som frågade mig om mina mediciner hjälper mig, "ja" svarade jag och nu en stund senare så tänkte jag till! Mina mediciner har tagit mig upp, iof med hjälp av min egen vilja men helt klart har jag nu efter många år rätt medicin. Helst av allt skulle jag inte vilja äta någon medicin alls men ibland så måste man få lite hjälp på traven. Jag kommer ihåg tiden på Psyk i Kristianstad där de övermedicinerade mig och jag var så dålig av all medicin att jag var en zombie. Kunde inte prata riktigt, sov dygnet runt, Parkinson symptom mm. Det var ett rent helvete som jag inte ens önskar någon av mina fiender!

Snart är det måndag och då ska jag åka till Piva i Karlskrona, en sak som jag inte vill men det är ett måste. Frågan är bara vad jag ska ägna min tid där borta till? Det finns liksom inte så mycket att göra! Jag får väl ta med mig en trave böcker så får jag väl läsa all dötid. Sen efter denna vecka på Piva och om det funkar så ska jag slippa att åka dit det har de praktiskt tagit lovat mig. Allting funkar på Finjagården nu och det ska det göra i fortsättningen också!

Nu är jag så himla trött att jag ska sova!!
Kram och god natt!!!

Färdigheter och mindfulness!

Ja denna dagen har varit fylld med färdigheter och färdighetsträning, samt en session, allting har gått bra. Varje dag gör jag en struktur för hur dagen ska se ut, vad jag ska göra osv. Ibland kan det bli lite trots från min sida och då avviker jag lite men inte ofta! Det kan tyckas löjligt att skriva upp vissa saker men det fyller en funktion för mig. Under en period nu så har jag tränat på stå ut färdigheter och det är sådana man ska använda när man är hög i känslan och eliminera risker som kan få en till att ta till destruktiva handlingar, jag går oftast in i en svinkall dusch och det är inget roligt! När jag väl står där i duschen så kan man inte fokusera på det som är destruktivt utan det enda som finns i huvudet är det där kalla vattnet! Funkar för mig iaf! Men det som är bäst är att försöka ha saker att göra om dagarna, strukturera upp dagen som du vill ha det! Man vill ju göra allt man kan för att inte skada sig!!!

Kram
Anki

Instagram

Följ mig gärna mitt liv i bilder! @angelicapaulina

Nuet

Att vara i nuet kan vara svårt men jag gör så gott jag kan! Har idag haft lite lyx, varit hos frissan och gjort mig fin i håret!
Fast när jag vaknade i morse så trodde jag inte att det skulle bli en bra dag med tanke på hur gårdagens session var men imorgon är det dags för ny session och då ska vi nog gå igenom hur nästa vecka ska funka för mig!

Nu är jag så himla trött att jag måste nog sova!!
Kram och natti

Det går!

Det går att leva!

Fan osså!!

Det blir Piva för mig i nästa vecka, jag vill ju inte dit men jag måste. Fick reda på det idag på sessionen med L, tårarna kom ganska snabbt och det blev inte så mycket av det samtalet sen! Ska ha ny session på torsdag och kanske får jag ut mera av det då. Så nu ligger jag i min säng och gör revolt mot min struktur för dagen! Och det i sig ger mig skuldkänslor men jag tycker att de har resonerat fel i detta fallet, jag mår ju bara dåligt av att vara där borta! Och vad tusan ska man hitta på där på en akutavdelning???
Men det är väl bara till att bita i det sura äpplet som dom säger och göra det bästa av det, så mycket som det går.

Imorgon ska jag till frissan och göra mig fin!! Längtar!
Nej nu blir det lite musik för att lugna ner mig!!
Kram

Anti Piva!

Vill inte åka tillbaka till Piva om en vecka! Vill vara kvar på Finjagården from now on! Jag känner att jag backar så många steg när jag åker tillbaka dit. Visst det har varit en trygg plats för mig innan men nu står det för så mycket destruktivt att det bara är svart där. Får hoppas att utvärderingen sker denna vecka och att det blir positiva besked! Imorgon har jag session med L, ska gå vidare i orienteringsfasen så att vi senare ska kunna skriva kontrakt. Jag är nöjd med att ha L som terapeut visst det var bra med hon jag hade innan med men vi kom inte så långt för jag skadade mig hela tiden och våra sessioner var i största drag kedjeanalyser! Vi kom ingen vart! På onsdag ska jag utmana mig själv, åka buss in till stan och gå till frisören! Vem vet hur jag ser ut när jag går därifrån!? Nej nu ska jag sova för trött är en sak jag är... Kram och natti natti

Hålla ihop sig!

Ibland känns det som om man måste hålla ihop sig för att orka med vardagen! På ett bra sätt menar jag då. Med hjälp av struktur och med hjälp av personal men när jag tänker på framtiden och att jag kanske måste åka tillbaka till Piva så blir jag genast ledsen! Vill ju inte dit mera utan jag vill vara kvar på Finjagården. Det känns som om jag bygger upp en strategi när jag är på Finjagården för att klara av det och det är en strategi som fungerar. Men när jag sedan måste åka tillbaka till Piva så backar jag genast flera steg tillbaka och för mig så kommer så mycket tankar upp på Piva! Det är jobbiga tankar om hur jag på ett destruktivt sätt ska klara mig. På beh.hemmet så lever jag, jag är en helt annan person! Jag mår bra och har inga direkta destruktiva tankar. Här finns så mycket mer att göra att man inte har tid att skaffa sig onda och jobbiga tankar! Men visst än är inte beslutet tagit om jag ska åka tillbaka till Piva efter nästa vecka! Personalen skulle diskutera vilket som var det bästa för mig så det är bara att vänta på beskedet! Hoppas det blir något positivt!!
Kram

Session

Snart dags för session med L! Vi är i DBT:ns orienteringsfas. Där finns det en del grejer som vi ska gå igenom. Innan idag fick jag reda på att jag ska börja i färdighetsträningen igen. Kan så vara att det blir bättre denna gången. Det känns bra iallafall och det är nog huvudsaken. Allting är så mycket bättre när jag är på Finjagården mot när jag är på Piva! De är ju varandras motsatser. Men ha det nice så länge!

Kanske ska skriva lite?!

Ja det kanske är dags att ta tag i detta med bloggande igen! Jag hade tänkt skriva lite om vad som händer i mitt liv just nu och vad som har hänt de senaste månaderna! I början av min tid på Finjagården så blev saker och ting inte som jag hade väntat mig, allt pga mina jäkla pissprov! De visade positivt på benzo och jag fick inte vara kvar då! Åkte härifrån och blev inlagd i Karlskrona på Piva! Under den första tiden här i finja så skadade jag mig ganska mycket och vi kom ingenstans i behandlingen. Det var turer in till Csk varje vecka och det gynnade inte mig! Sen efter julen så skulle jag åka in till Csk och det hela slutade med två bukoperationer och ett lpt på mig. Sen körde dom mig till Karlskrona igen och en inläggning där! Även där skadade jag mig och allt kändes som ett stormande hav. Därefter var det dags för ett möte på Finjagården tillsammans med min läkare och diverse andra personer. Jag hade förberett mig på vad jag skulle säga och jag hade blivit ganska så upprörd med tanke på det jag ville ta upp men när jag satt där så lade min terapeut upp en behandlingsplan för mig och jag köpte den rakt av! Jag trodde inte att de ville arbeta med mig längre och jag hade nästan gett upp hoppet om mig själv. Nu så var det dags för en förändring och jag ville detta till 100%. Nu skulle alla instanser samarbeta, och allting skulle bli bättre. Det var en behandlingsplan som jag kunde tänkas att följa! Jag skulle vara en vecka på finja och sen en vecka på Piva. Sen två veckor på finja och sen tillbaka till Piva! Nu är jag mitt i denna plan och åker snart tillbaka till Piva efter en vecka på Finjagården! Men det tar emot att åka dit nu! Jag vill så gärna vara kvar här! Men planen ska följas och det är bara att bita ihop! Dessutom har jag fått en ny terapeut och även det känns bra! Visserligen börjar jag om men det gör mig inget! Nu har jag varit skadefri i lite mer än tre veckor och det har gått bra! Jag kämpar och står i, följer min struktur och gör saker hela tiden! Det är dags för mig att följa vågorna och segla in i hamn!

RSS 2.0